2015-02-26

Black Label Society kommer till Gävle!

Visst känns det som om det är på tiden för ett riktigt grymt bandsläpp till Sveriges bästa rockfestival? Med ett redan starkt startfält kan vi fylla på med sju nya akter. Vi är sjukt exalterade över att bland annat kunna välkomna hyllade Black Label Society till sommarens festival - bandet som bildades 1998 av frontmannen Zakk Wylde, som även spelat med Ozzy Osbourne!

Den amerikanska kvartetten Black Label Society är långt ifrån nykomlingar på metalscenen. Under sina 15 år som band har de mottagit hyllningar från Revolver, Kerrang!, Metal Hammer och turnerat världen över. Med sin tunga, bluesiga heavymetal ser de varje album som ett sätt att toppa det föregående.

”Catacombs of the Black Vatican”, Black Label Societys senaste album, är ett bevis på bandets förmåga att bemästra alla genrer de samlar sin inspiration från, för att sedan göra det till deras eget. Aggressiva, kraftpaket till låtar samsas med avskalade singlar och grunge-beats. 

Den här gången låter bättre än någonsin och vi väntar alltid spänt på vad som komma skall 
från Zakk, bassisten John DeServio, gitarristen Dario Lorina och trummisen Chad Szeliga. I sommar intar de äntligen Gävle och Getaway Rock! 

Den finska rockorkestern Apocalyptica låter cellobaserade, inte sällan helt instrumentala, rocklåtar stå i strålkastarljuset. Sedan starten i början av 90-talet har kvartetten låtit sin kärlek för heavymetal möta en mer formell bakgrund med den klassiska musiken som en röd tråd. Idag är de ett internationellt fenomen och vi är väldigt glada att kunna välkomna dem till Getaway Rock! 

1996 års ”Plays Metallica by Four Cellos” var bandets första stora succé där de, precis som namnet antyder, tolkade Metallicas hits på ett aningen annorlunda sätt än vad vi är vana vid att höra dem. 

Albumet gick hem hos både klassisk musik-fantaster och metalrockers. Det sjunde studioalbumet ”7th Symphony” kom 2010 och innehåller 6 symfonier. Utöver symfonierna innehåller plattan även fyra spår där bandets gästas av sångare som bland annat Gavin Rossdale från det brittiska bandet Bush. 

Vi välkomnar även dödsmetalarna Belphegor, retrorockarna Spiders, Skånes stoltheter Atlas Losing Grip, punkrockarna Besserbitch och Linkin Park-influerade 2 The Gallows till festivalen. Spiders och Besserbitch gjorde bland annat två helt sjukt röjiga spelningar på festivalen Wheres the Music? i Norrköping för två veckor sedan. Vi utlovar ännu mer drag i Gävle!


Hela dagens bandsläpp: 
Black Label Society
Apocalyptica
Belphegor
Spiders
Atlas Losing Grip
Besserbitch
2 The Gallows