2015-02-03

Getaway Rock fyller på med Backyard Babies, Suicide Silence och Betraying the Martyrs!

Mitt i den djupaste vintern kan vi stolt presentera tre nya, tunga namn till festivalsommaren i Gävle och Getaway Rock. Dagens bandsläpp är ett starkt tillskott till en redan grym line-up och vi ser extra mycket fram emot att uppleva comebackkungarna Backyard Babies och deathcorebandet Suicide Silence live. Till festivalprogrammet adderar vi även deathcore-fransoserna Betraying the Martyrs.

”Vad säger ni om vi berättar att pausen är över? Tack för ert tålamod!”. Så löd tweeten som under våren 2014 förkunnade att Backyard Babies, ett av Sveriges absolut största rockband, äntligen är tillbaka efter en fem år lång tystnad. När de 2008 släppte sitt sjätte, tillika självbetitlade, album beslöt sig bandet för att ta en paus. Under våren 2010 gjorde de sina sista Sverigespelningar och efter det har det varit tyst. Tills nu. Med nytt material på väg och ett flertal spelningar inbokade är den efterlängtade comebacken ett faktum. De har gett oss rockanthems som ”Brand New Hate”, ”Minus Celcius” och ”A Song for the Outcasts” - nu är de äntligen tillbaka för att fortsätta skriva rockhistoria. 

Det är inte lätt att utmärka sig bland alla deathcoreband som under de senaste åren blivit fler och fler. Men Suicide Silence lyckas. Inom loppet av två år från att de bildats hade de landat ett skivkontrakt. Några år senare de signade till ett större skivbolag och efter det har allt de rört blivit till guld. 

Deras debutalbum ”The Cleansing” (2007), blev en enorm försäljningssuccé. Albumet lyckades även ta sig in på Billboardlistan och blev en stor snackis. Uppföljaren ”No Time to Bleed”, släppt 2009, blev även den en succé bland både kritiker och publik, samt nådde topp 40 på albumlistan. Även om det tredje albumet ”The Black Crown” bytte spår och behandlade mera personliga ämnen, fanns fansen kvar och albumet blev det mest framgångsrika i bandets karriär. Suicide Silence har bara börjat sin karriär och endast rockgudarna vet var det kan sluta - missa dem inte på Getaway! 

Hela dagens bandsläpp: 
Backyard Babies
Suicide Silence
Betraying the Martyrs