2014-12-22

Saxon och At The Gates klara för Getaway Rock 2015!

Med bara två dagar kvar till jul släpper vi idag ytterligare sex tunga akter till Getaway Rock 2015. Vilket blir en tidig julklapp för alla metalfans! Vi är superglada att kunna presentera det grymma livebandet At The Gates och New Wave of British Heavy Metal-legenderna Saxon. Utöver de två ikoniska banden adderar vi även Carnifex, albumaktuella Deathstars, de svenska trashmetal-hjältarna Dr. Living Dead och Toxic Holocaust.

Saxon har sedan 80-talet varit ett av de mest framgångsrika banden i genren New Wave of British Heavy Metal. De har sedan dess fått ikonstatus och har fortsatt att släppa hits, succéalbum vilket gör dem lika aktuella idag. Nu är de tillbaka med en CD-box full av deras absolut bästa stunder. ”St. George’s Day Sacrifice” är en liveinspelning från deras konsert i Manchester under bandets ”Sacrifice World Tour”. Med över 15 miljoner sålda album världen över och ett nytt live-albumsläpp i bagaget, kommer de nu till Getaway Rock för att leverera oemåtståndliga låtar som ”Princess of the Night” och ”Princess”. Som ett av de främsta livebanden i genren ser vi fram emot ännu en bejublad spelning.

At The Gates är bandet som alltid förnyar sig och ständigt letar efter nya influenser och idéer. Som ett av Sveriges absolut största dödsmetalband de senaste 25 åren har de gett oss mäktiga hits som ”Slaughter of The Soul ”och ”Blinded By Fear”. Efter att ha splittrats 1996, för att sedan återvända med alla originalmedlemmar 2007, är At The Gates äntligen aktuella med ett nytt studioalbum. Förväntningarna inför sommarens spelning på Getaway Rock är ofantliga då At The Gates är kända för att leverera oförglömliga spelningar. ”At War With Reality” är det första nya albumet sedan 1995 och kommer inte göra någon besviken. Det är ett album fyllt av klassiska At The Gates-låtar men med ett fräscht och modernt sound.

Saxon och At The Gates kommer, tillsammans med Carnifex, Deathstars, Dr. Living Dead och Toxic Holocaust, leverera fantastiska spelningar på Getaway Rock 2015 som vi kommer att komma ihåg länge.

Hela dagens bandsläpp:
Saxon
At The Gates
Deathstars
Carnifex
Toxic Holocaust
Dr. Living Dead!

Samtliga hittills klara akter:
Rob Zombie, Status Quo, Hammerfall, Accept, Helloween, Saxon, Einstürzende Neubauten, Graveyard, Hardcore Superstar, Dark Funeral, At The Gates, Sick of it All, Anaal Nathrakh, Sepultura, Deathstars, Emmure, Transport League, Carnifex, Cattle Decapitation, Toxic Holocaust, Dr. Living Dead!.

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 6, 7, 8 augusti 2015 och biljetterna säljs via Eventim.se.