Tillgänglighet

FESTIVALOMRÅDET

Getaway Rock Festival arrangeras i Gasklockeområdet utanför Gävle. Gasklockornas industriområde är ett nyskapande kulturområde på Brynäs i Gävle.

Festivalområdet består till största delen av asfalt samt hårdbelagd yta. Festivalområdet har de två största utomhusscenerna placerat i varsin del, den tredje scenen är inomhus i en Gasklocka. Försäljning av mat, dryck, merchandise, marknadsstånd och andra områdesaktiviteter är placerade som inramning av festivalområdet.

Underlaget vid de större scenerna är asfalt samt hårdbelagd och sluttande uppåt. Festivalområdet är i allmänhet i en jämn nivå.

Festivalområdet är anpassat så det är framkomligt även om man har svårigheter att gå eller om man är rullstolsanvändare. Ta hjälp av din ledsagare/assistent vid behov.

INCHECKNING

Personer med funktionsnedsättning, som har behov av ledsagare/assistent, är berättigad att kostnadsfritt medföra sin/sina ledsagare/assistenter in på festivalen. Intyg på behovet av ledsagare måste uppvisas (från kommunen/ledsagarens arbetsgivare). Ni skall checka in tillsammans. Vid incheckningen byter du din biljett mot ett gästarmband och ledsagaren får samtidigt ett gästarmband mot uppvisande av ovan nämnda intyg. Incheckningen ligger vid festivalentrén.


CAMPINGALTERNATIV

Det finns olika campingalternativ på festivalen, läs mer här för att se vilken camping som passar dig bäst. För att få tillträde till campingen behöver du köpa ett tredagars festivalpass inklusive den camping du föredrar. Tyvärr finns ingen möjlighet till camping för dig med endags biljett. (Eluttag är inte tillgängliga på campingen och elverk är inte heller tillåtna.)

Vi har tyvärr inte specifik camping för familjer eller personer med funktionsnedsättning utan vi rekommenderar Er att ta kontakt med Gävle Turistbyrå.

TOALETTER

Vi har tillgänglighetsanpassad toalett på vårt toalettområde på festivalområdet. Alla toalettplatser kommer att noteras på den karta som du får vid ankomsten till incheckningen.

 

RAMPER

Det finns ramper vid alla scener på festivalområdet. Om du behöver tillgång till ramper framför scenerna är det viktigt att du kontaktar oss på info@getawayrock.se innan festivalen så vi kan räkna ut hur stora ramper vi behöver.