Personlig säkerhet

BRANDSÄKERHET

Det finns brandsläckare utplacerade över hela området och säkerhetspersonalen har utbildning i brandskydd och användning av brandutrustning. Våra campingvärdar är också utbildade och är utrustade med ryggsäcksbrandsläckare.

Det är totalt förbud mot att elda inne på festivalområdet.

Öppen eld och grillning är endast tillåten på campingen och då på anvisade platser (samma gäller för spritkök och engångsgrillar). Att elda i kaminer som finns i till exempel militärtält är inte tillåtet.

CAMPING

  • Om du känner dig orolig för din egen säkerhet på campingen, se till att slå upp ditt tält på en plats som är väl upplyst, till exempel nära ett belysningstorn eller i närheten av en huvudgata.
  • Lär känna dina grannar och upprätta ett grannsamverkan-system. Visst, det kan låta lite fånigt, men detta är ett av de bästa sätten för att få en trygg och skön vistelse på campingen.
  • Anmäl något eller någon misstänkt för campingvärdarna - du kan göra det anonymt om du vill och det är vad vår personal är där för.

LARMA FÖR HJÄLP– 112

Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. Genom ett samtal till 112 når du samhällets alla hjälpresurser.

Om du behöver kontakta polisen för att rapportera ett icke-akut brott eller lämna information om ett brott som sker under tiden du är på Getaway Rock Festival kommer vi närmare festivalen lägga upp deras kontaktuppgifter här.

NÖDFALL – VAD GÖR MAN?

Vid nödfall skall du kontakta närmaste personal. Det finns ungefär 1 000 personer som jobbar med säkerhet i tjänst, alla bär festivalvästar, så håll utkik efter dem. De kommer kunna hjälpa dig, ge dig den information som du behöver och svara på dina frågor.

Om det är en nödsituation ska du alltid ringa 112. 112-numret går till SOS Alarm i det län samtalet kommer ifrån, även om du ringer från en mobiltelefon.

PERSONLIG SÄKERHET

  • Se till att din mobil laddas dagligen – det kan du göra på våra laddningsstationer. Fråga vid något av festivalens informationstält för exakt placeringen av mobilladdning.
  • Se till att under nattetid använda huvudvägarna på campingen – gå inte ut och utforska mörka, tystare områdena. Det är bättre att göra det på dagtid. 
  • Bestäm i förväg en mötesplats för dig och dina vänner där ni kan träffas tre gånger om dagen ifall ni skulle komma ifrån varandra.
  • Kom ihåg att sjukvårdstältet och den tillfälliga polisstationen som är på plats under festivalen finns där för att hjälpa dig ifall du behöver det.

SJUKVÅRD

Vi har en ambulerande sjukvårdsgrupp som finns både på festivalområdet och på campingen. De kan ge första hjälpen, behandla mindre skador, bedöma om den skadade behöver ytterligare vård och på bästa sätt förbereda för akutsjukvården om något allvarligare händer.

SEX

Använd kondom! Om du har glömt att ta med dig kondomer finns det att hämta hos vår sjukvårdspersonal.

STROBE LJUS SAMT LASERS

Det kommer att förekomma användning av laser- och strobe ljus under konserterna på festivalen, men detta kommer att meddelas i god tid innan på storbildskärmarna vid scenerna. Alla som berörs av detta skall ges gott om tid att lämna området, med tanke på att det kan vara stora folkmassor och därmed ta lite längre tid att ta sig därifrån.