Resa

Området Gasklockorna, där Getaway Rock Festival arrangeras, ligger i stadsdelen Brynäs i Gävle.

Hur du än väljer att resa till festivalen, se till att du väljer det miljövänligaste alternativet. Festivalen kommer samarbeta med en eller flera resepartners för att se till att du så smidigt som möjligt kan ta dig till festivalen.

 

SWEBUS

Med Swebus reser du enkelt och bekvämt till Getaway Rock Festival . Bussarna tar dig hela vägen fram till festivalområdet. Ombord på bussen finns gratis wifi, eluttag och en härlig festivalstämning som börjar redan vid avgång.

Swebus har direktbussar från Stockholm Cityterminal via Uppsala till Getaway Rock Festival.

 

 

Läs mer och boka din resa på http://www.swebus.se/Event/Festivaler/buss-till-getaway/

BIL

Gävle ligger 60 minuter med bil från Arlanda flygplats och cirka 90 minuter med bil från Stockholm. Europavägarna E16 och E4 passerar Gävle.

GÅ ELLER CYKLA

Det är ca 2 km från Gävle Central till Gasklockeområdet. Det är skyltat hela vägen från Gävle Central till festivalområdet. På Gävle Central kommer det finnas tydlig information hur du skall ta dig till festivalen och värdar som kan hjälpa dig rätt.

Ifall du väljer att ta cykeln till festivalen vill vi göra dig medveten om att vi som arrangör inte har någon speciell plats för cykelparkering vid festivalentrén.

LOKALBUSS - ROCKBUSSEN

Lokaltrafiken i Gävle körs av Stadsbussarna som vi under festivalen har ett sammarbete med. De kör ”Rockbussen” samtidigt som de utökar trafiken mellan Gävle Central och Gasklockorna samt festivalcampingen. Rockbussen avgår från Gävle Central. 

Tidtabell för Rockbussen:

Onsdag 5 aug

Heltimmestrafik kl 12.00-18.00 från Centralstationen (bussterminalen) till Campingen via huvudentrén.

Torsdag- lördag 6-8 aug

Heltimmestrafik från kl 10.00-19.00 från Centralstationen (bussterminalen) via Gasklockorna, Campingen och Centrum. 

Ungefärliga tidsangivelser för de olika hållplatserna:

Centralstationen kl 10.00

Campingen 10.30

Rådhuset (hållplatsläge H) ca 10.50

Gävle Central 11.00

Campingen 11.30

OBS!  Sista turen från Centralstationen kl 19.00 avslutas på Campingen.

Söndag 9 aug

Från Campingen till Centralstationen kl 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 11.30 och 12.00.

PARKERING

Parkeringen för bilar kommer finnas på både gräs och grus med provisoriskt byggda vägar. Parkeringsbiljetter går köpa i förväg och på plats på festivalen.

Parkeringen öppnar samtidigt som campingen. Ifall du har köpt endagsbiljett gäller parkeringen från klockan12:00 och enbart för det dygn som din endagsbiljett gäller.

TÅG

Gävle Central är beläget cirka 2 kilometer från festivalområdet, vilket är ungefär 15 minuters gångväg. Vi ber dig att boka tågresan i tid och för att få mer information gå in på Veolia samt SJs hemsidor. Gävle är en av landets större järnvägsknutar så det finns förbindelser i alla väderstreck.