Mat & Dryck

BARER

Inne på festivalområdet finns det flera barer och här serveras öl, vin, drinkar, läsk, vatten, alkoholfria alternativ och snacks. Man skulle kunna säga att hela festivalen är en servering, eftersom du kan handla din dryck på ett ställe och sedan ta den med dig dit du vill, inom området. Barerna och serveringarna är placerade vid alla större matområden och utmärkta på festivalkartan.

Ofta vill många handla inför en konsert och då kan det vara en bra idé att vara ute i god tid för att undvika köer. Ett annat tips är att även om det är kö i en bar eller servering betyder det inte att det är i kö i en annan.

 

ALKOHOLPOLICY

Vi har strikt alkoholpolicy när det gäller vem som får köpa och dricka alkohol på vår festival. Alla över 18 år kommer få ett dryckesarmband ”Över 18 år” i entrén efter att man legitimerat sig. För att sedan handla alkohol måste du kunna legitimera dig igen samt ha ett dryckesarmband. Endast ett dryckesarmband räcker alltså inte.

Vill du handla, men är på väg att bli berusad, kommer vi att erbjuda dig vatten eller läsk istället. Och tänk på att om du är för berusad så kommer du inte heller komma in på festivalområdet. Detta oavsett om du har biljett, armband och har fyllt 18 år. Är du under 18 år och berusad kommer det leda till en polisanmälan och avhysning från festivalen.

Som du säkert förstår, är det också absolut förbjudet att langa alkohol  på vår festival. Alla som langar kommer anmälas till polis och avvisas från festivalen.

Tips: Ha alltid din legitimation redo när du ska handla alkohol, oavsett om du är 18 eller 45. Det blir så mycket smidigare för alla och det går snabbare för dig att få din dryck. Så du kan gå och se ditt favoritband istället för att köa!

 

MATVAGNAR

På Getaway Rock Festival hittar du ett brett utbud av försäljare med mat och konfektyr från hela världen. Du kan hitta allt från klassisk festivalmat som langos och pizza till street-food som pulled pork, chili och milkshake. Matvagnarna hittar du både på festivalområdet samt campingen. Alla matområden med matvagnar är utmärkta på festivalkartan och väldigt lätta att hitta till – följ din mage så kommer du hitta rätt. Matvagnarna har öppet samma tider som festivalområdet, förutom de på campingen som har öppet längre. Kolla med din favoritförsäljare hur länge de har öppet! På festivalområdet hittar du även Getaway Rock Festivals egen matservering med utvalda festivalrätter – kolla på festivalkartan!

 

VATTEN

Det är jätteviktigt att dricka vatten – speciellt om det är varmt ute. På hela festivalområdet och campingen finns det vattenstationer utplacerade. De är utmärkta på festivalkartan och väl på plats är det skyltade med flaggor. Vattnet är drickbart och godare vatten hittar du inte i Gävle Kommun!

 

OBS!

 Det är inte tillåtet att ta med sig glas eller glasflaskor in på festivalområdet. Ingen dryck får heller tas med in på festivalområdet. Ta gärna med en tom PET-flaska eller vattenflaska så du kan fylla på den med vatten.