Status Quo

Status Quo

torsdag 6/8

  • WWW
  • Facebook
  • Spotify
  • YouTube

118 miljoner skivor sålda världen över, 64 hitsinglar i Storbritannien varav 22 på topp 10-listan, 106 uppträdanden på det legendariska brittiska pop-programmet Top of the pops och 33 hitalbum på albumlistan gör Status Qou till ikoner. Dessutom gör deras medryckande ösiga låtar, huvudsakligen inriktad på boogie- och hårdrock, dem till ett liveband utan dess like.

Med mer än 40 år tillsammans gör de dem till ett av Storbritanniens mest långlivande band. Klassiska hits som In The army Now, Whatever You Want och Rockin’ All Over the World gör att bandet än idag utökar sin trogna fanskara. . I oktober 2014 släppte de det otroligt efterlängtade albumet Aquostic (stripped bare)

Debutsingeln Pictures of Matchstick Men seglade upp på listorna både nationellt men även i USA. Staus Quo släppte efter det två singlar med varierande framgång innan de, med singeln Down the Dustpipe, hittade sitt sound. I början av 70-talet, när den psykadeliska eran var som störst, var bandets boogierock något helt nytt och unikt. Detta gav dem en trogen fanskara i Storbritannien och senare även i USA och runtom i världen.

Under sina år som aktiva artister har de uppskattningsvis 6000 liveshower och spenderat över 23 år på resande fot. Nu kommer de äntligen med sin energiska, livfulla rock till Getaway Rock för att åter igen imponera på den svenska publiken.