Inquisition

Inquisition

torsdag 6/8

  • Facebook
  • Spotify

Bandet Inquisition bildades 1988 in Cali, Colombia av Dagon. Bandet började som ett thrash metal-akt och men under 1994 tog bandet in på en råare black metal-bana.

1996 lämnade Dagon Colombia och flyttade tillbaka till Seattle och USA för att fortsätta med musiken och bandet där. Han var även på jakt efter en ny trummis och turligt nog träffade han samma år på Incubus, som gick med i bandet på trummor.  Skapandet av deras debutalbum ”Into the Infernal Regions of the Ancient Cult” började, som släpptes två år senare.

Även om Inquisition haft ett flertal bandmedlemmar som kommit och gått under åren, ses nu mer Dagon och Incubus som den klassiska ”Inquisition-banduppställningen”. Under de hela 15 år som de har hållit ihop har de skapat ett eget sound. Det är en kombination utav bandets tidiga thrash metal-epoke och mörkare, mer kaotisk black metal.

Inquisitions stil av black metal innebär långsamma, djupa och mörka riff i moll, kombinerat med plötsliga tempoförändringar, med snabbare sektioner som bygger på blastbeats och höghastighetsriffande – ibland kryddat med melodiska solon. Över tid har Inquisition också börjat blanda in alltmer kosmiska och metafysiska teman i sin musik. Dagon menar att dessa teman är en utveckling av satanism. För Dagon, är Satans energi överallt, inklusive i det kosmiska stoft som formar marken vi går på och de vi är.

”Varje kosmiskmolekyl i dig och kommer så småningom falla sönder och dö, återvinna sig själv tillbaka till stjärnorna. Rymden i allmänhet är helt enkelt det mest verkliga himlen och det mest verkliga helvetet du någonsin kommer att stöta på levande eller döda.”