Helloween

Helloween

fredag 7/8

  • WWW
  • Facebook
  • Spotify
  • Twitter
  • YouTube

Helloween har länge varit ett Europas mest framgångsrika metalrockband. Kombinationen av otaliga hits och en lysande scennärvaro gör dem till ett liveband som imponerar. Spelningen på Getaway Rock kommer inte vara ett undantag. Efter tre årtionden som metal-pionjärer har de fortfarande mycket ånga kvar och de har nu avslöjat att de kommer släppa ett nytt album i år! Albumet, som kommer att få namnet ”My god-given right”, släpps den 29 maj. ”Jag vet inte hur, men på något sätt har vi lyckats igen. Albumet rockar och sparkar stjärt” säger Andi Deris i ett uttalande. 

Under deras karriär, som sträcker sig ända tillbaks till 1984, har de hunnit med att spela på otaliga metal-festivaler runtom i världen som Rock In Rio, Loudpark, Wacken och Woodstock i Polen (där de spelade inför 500 000 fans som headliners). "My god-given right" följer upp succén med deras senaste platta Straight out of hell från 2013. En platta med 13-spår där den intensiva, fartfyllda rocken står i centrum. Utöver detta finns även ett par låtar där Helloween utforskar sin lite lugnare sida som i balladen Hold me in your arms. Fylld av energiska melodier som fastnar direkt, starka refränger och komplexa arrangemang kommer den garanterat att få igång även de mest luttrade metalrockfansen. Plattan är redan nu, nästan 2 år senare, en klassiker.

Det Hamburgbaserade bandet släppte år 1987 albumet Keeper of the Seven Keyes, Pt.1. Albumet anses än idag vara ett av de mest inflytelserika powermetal-albumen genom tiderna. Den magiska kombinationen av energi och melodiösa låtar har inspirerat en hel generation av metalrockband. Helloween har flertalet gånger blivit jämförda med ikoniska band som Judas Priest och Iron Maiden. På Getaway Rock kommer vi äntligen få uppleva de tunga riffen framförda av Tysklands stoltheter: Andi Deris, Michael Weikath, Sasha Gerstner, Markus Grosskopf och Dani Löble.