Hardcore Superstar

Hardcore Superstar

torsdag 6/8

  • WWW
  • Facebook
  • Spotify
  • YouTube

Kvartetten i Hardcore Superstar har kombinerat de vitt skilda trashmetal och sleazerock till ett unikt sound. Deras låtar är stundtals hårda och aggresiva men med medryckande, melodiösa melodier. Med senaste turnén Dark Decadence Tour och utsålda gig i bland annat Göteborg (Lisebergshallen) och Stockholm (Cirkus), bevisade bandet sin förmåga att locka publiken. Nu kommer de äntligen till Getaway Rock för att förgyllas festivalsommaren.

Debutalbumet It’s only rock’n’roll blev väl mottaget av press och publik och gav dem även en plats som förband på Motörheads skandinavienturné. Uppföljaren Bad Sneakers and a Pina Colada från år 2000 innehöll låtar som Liberation, Have you been around och hitsingeln Someone special. Det var med detta album det stora genombrottet kom både internationellt och nationellt. Bandets positiva karriärskurva höll i sig och de fick efter det tredje albumet möjligheten att öppna AC/DCs utsålda Ullevispelning inför mer än 50000 i publiken.

Hardcore Superstar gav 2010 ut sitt sjätte album, Split your lip, blev hyllat av alla de största tidningarna och en stor publikfavorit. Moonshine, den första singeln från plattan, sålde platina och blev en stor radiohit. Senaste skivan från bandet är mixad av ingen mindre än Randy Staub. Samma Randy som har mixat legendariska rockskivor som The black album med Metallica och Dr Feelgood med Mötley Crüe.