Gadget

Gadget

lördag 8/8

  Ett av Gävles mest framgångsrika grindcoreband Gadget bildades i slutet av 90-talet av William Blackmon och Rikard Olsson. 

  Som en duo spelade de själva in sin första demo, innan de kort därefter fann sångaren Emil Englund som medverkade på bandets andra. Bandets material hamnade tidigt hos amerikanska Relapse Records (Mastodon, Obituary, Dying Fetus m.fl) som snabbt plockade upp dem - vilket resulterade i ett långt och framgångsrikt samarbete.

  Under början av 00-talet deltog bandet på flera samlingsplattor och splits samtidigt som man skrev material för en första fullängdare. Fredrik Nygren tog rollen som bandets basist och 
  2004 släpptes slutligen första fullängdaren Remote.
  Bandet turnerade Europa och Sverige samtidigt som de arbetade med nästa platta, The Funeral March, som producerades av William Blackmon och bandet själva. Efter releasen i maj 2006 avverkades åter igen en mängd turnéer samt festivaler i Europa och USA.

  Som ett grindcoreband står Gadget fortfarande, sedan starten drygt femton år sedan, stadigt med foten i dödskistan samtidigt som de har kängnäven i luften. Ett precis inspelat tredje album, som gästas av bl.a Barney Greenway från Napalm Death, kommer att släppas under augusti/september, med perfekt timing till årets festival.