Electric Religions

Electric Religions

lördag 8/8

  • WWW
  • Facebook

Electric Religions är ett postmodernt rockband som samlar sina influenser från alla världens hörn, och framförallt från Asien. Med rötter i 70- och 80-talets hårdrock påminner deras sound om Black Sabbath, Deep Purple och Led Zeppelin och formar om detta till ett modernt sound bestående av tunga riff, aggressiva solon och grymt bra sång.

Electric Religions bildades i Gävle hösten 2012 av Gävlesonen Steven Kautzky Andersson. Texterna och ljudbilden är ett musikaliskt kalejdoskop som knyter ihop bandets asiatiska influenser med ett tungt rocksound, vilket är vad som karaktäriserar Electric Religions, och de beskriver sig själva som en hybrid av ett mångkulturellt samhälle.

I maj 2015 återvände bandet från deras tredje succéturné i Kina, där de spelade på festivaler och klubbar i städer såsom Peking och Shanghai. De har också framträtt på kinesiska Mango TV som har 100 miljoner tittare och deras turnédokumentär ”The Gold Awakening Tour in China 2014” vann guldpris på en kinesisk filmgala. Deras framträdande på galan sågs av 1,6 miljarder tittare. De är minst sagt Big in Bejing, alltså.

Vi hälsar Gävles stoltheter välkomna tillbaka och förbereder oss på en riktig livesmocka när Electric Religions äntrar scenen!