Carnifex

Carnifex

lördag 8/8

  • Facebook
  • Spotify
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Sångaren Scott Lewis, trummisen Shawn Cameron, gitarristerna Cory Arford och Jordan Lockrey bildar tillsammans deathcore-bandet Carnifex. Det San Diego-baserade bandet har, efter att de bildades 2005, släppt 5 fullängdare och en EP. Blandningen av dödsmetal och metalcore skapar den ultimata livemusiken som bara måste upplevas på plats.

Deras musik är som ett soundtrack till dina mörkaste mardömmar. Snabba trumpkomp, så kallade ”blast beats”, avgrundsjupa vrål och aggresiva riff ger dem en självklar plats bland USAs dödsmetalband. Carnifex album är redan moderna klassiker och har blivit väl mottagna av publik och kritiker. 2008 års album The Diseased and the Poisoned nådde plats 19 på Bilboards Heatseeker-lista och uppföljaren Hell Chose Me sålda över 3000 exemplar bara under den första veckan. På de senare albumen har Carnifex utvecklats musikaliskt och musiken är nu brutalare och mörkare, med teman som desperation och isolering.  Den femte fullängdaren är debuten på välrenommerade skivbolaget Nuclear Blast. Producerat av ingen mindre än Mark Lewis (Arsis, The Black Dahlia Murder, Whitechapel, Devildriver, Six Feet Under) lever Die Without Hope upp till de höga förväntningarna. 10 låtar och över 35 minuter av krossande dödsmetal säger inget annat än: Carnifex är tillbaka och det med besked.

Bandets målmedvetenhet att göra varje spelning till en upplevelse för fansen, har gjort att de är ett otroligt uppskattat liveband. Carnifex ger allt, varje sekund av varje spelning. Vi längtar otroligt mycket at få se dem live i sommar på Getaway Rock.