At The Gates

At The Gates

torsdag 6/8

  • WWW
  • Facebook
  • Spotify
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

At The Gates är bandet som alltid förnyar sig och ständigt letar efter nya influenser och idéer. Som ett av Sveriges absolut största dödsmetalband de senaste 25 åren har de gett oss mäktiga hits som Slaughter of The Soul och Blinded By Fear. Efter att ha splittrats 1996, för att sedan återvända med alla originalmedlemmar 2007, är At The Gates äntligen aktuella med ett nytt studioalbum. Förväntningarna inför sommarens spelning på Getaway Rock är ofantliga då At the Gates är kända för att leverera oförglömliga spelningar.

At War With Reality är det första nya albumet sedan 1995 och kommer inte göra någon besviken. Det är ett album fyllt av klassiska At The Gates-låtar men med ett fräscht och modernt sound. De fem medlemmarna, ledsångaren Tomas Lindeberg, gitarristerna Anders Björler och Martin Larsson, basisten Jonas Björler och trummisen Adrian Erlandsson, har låtit processen med det nya albumet ta den tid det behöver för att få alla låtar precis så som de vill ha dem. Albumet är mixat av en av de absolut mest respekterade namnen i metalgenren, Jens Bogren. Temat magisk realism genomsyrar albumet och kommer till sin fulla rätt i de ambitiösa texterna som för tankarna till gränslandet mellan dröm och verklighet.

Bandet bildades i början av 90-talet från det nedlagda bandet Grotesque. Tillsammans med In Flames, Dark Tranquility med flera skapade de The Gothenburg Sound eller ”Göteborgsdöds”. Efter debutalbumet The Red in the Sky Is Ours och uppföljaren With Fear I Kiss the Burning Darkness kom det stora genombrottet i samband kom 1994 med det superhyllade albumet Terminal Spirit Disease. Tidigare nämnda Blinded by fear blev en stor hit och de gjorde en mycket uppskattad USA-turné. Trots den internationella succén splittrades bandet kort därefter för att under 2007 återvända och spela på festivaler som Getafe Electric Festival, Roskilde Festival, Ruisrock, Wacken Open Air, Graspop Metal Meeting, Sweden Rock Festival, Gods of Metal, Hellfest Summer Open Air, Castle Festival och Bloodstock Open Air. Men det dröjde alltså 15 år innan vi äntligen fick höra nytt material.