Apocalypse Orchestra

Apocalypse Orchestra

torsdag 6/8

  • WWW
  • Facebook
  • SoundCloud

Med ena foten i medeltiden och den andra i doom-doftande metal spinner Apocalypse Orchestra en mörk väv av musik. Vevlirans och säckpipans toner slingrar sig runt elgitarrens blytunga riff och ett tidlöst äktenskap förseglas mellan musik som åtskiljs av över 800 år.

Bandet bildades i Gävle 2013 av långtida vännerna och musikaliska kollaboratörerna Mikael och Erik. Med inspiration av sin kärlek till folkmusik och långsam hårdrock bestämde de sig att kombinera de två, byggd på en grund av egenkomponerad musik och text men även att väva in melodier från så långt tillbaka som 1200-talet. En hyllning till en musikalisk era länge sedan svunnen, men aldrig glömd. Låtar och texter avhandlar den oglorifierade vardagen från svunna tider, skildringar inpirerade av historiska händelser och andra hemskheter. Att det på engelska heter “The Dark Ages” hade inget att göra med att det var mörkt om dagarna...

Bandet blev sedemera fulltaligt med Jonas, Rikard och Andreas. Apocalypse Orchestra har som fulltaligt band sedan uppträtt många gånger och de har både setts på klubar likväl som festivalscenen, och dessutom spelat live tillsammans med Gävle Symfoniorkester.